Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 20.03.2023r. do 24.03.2023r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE:
chleb jasny z masłem extra (1,7)*, jajecznica, kawa z mlekiem (7)*, herbata
II ŚNIADANIE:
owoc 
OBIAD:
ryż na rosole (1,7,9)*, zapiekanka z kurczaka, warzyw, ziemniaków (1,3,7)*, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK:
budyń, delicje, owoc (1,7)*

Wtorek
ŚNIADANIE:
bułka z masłem extra (1,7)*,kiełbasą złocistą z indyka, pomidor, bawarka z mlekiem (7)* herbata
II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:
zupa kalafiorowa (1,9)*, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zas. (1,3,7)*, kompot owocowy

PODWIECZOREK:
galaretka z owocami, rurki (1,3)*

Środa
bułka papieska z masłem extra (1,7)*, kiełbasą dębicką, sałatą, kawa z mlekiem (7)*, herbata

II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:  

zalewajka (1,7,9)*, kluski śląskie, sos pieczarkowy (3,7,9)*, sur. z kapusty czerwonej, kompot jabłkowy

PODWIECZOREK:

rogal z masłem extra (1,7)*, miodem, kakao z mlekiem (7)*

Czwartek
ŚNIADANIE:
bułka z masłem extra (1,7)*, serkiem Almette, ogórkiem św., (1,7)* kawa z mlekiem, herbata
II ŚNIADANIE:

owoc
OBIAD:
zupa wielowarzywna (1,7,9)*, spaghetti po bolońsku (1,3)*, kompot truskawkowy

PODWIECZOREK:
rogaliki drożdżowe, herbata (1,3)*

Piątek 
chleb dyniowy z masłem extra (1,7)*, pieczenią firmową, papryką św., (1,7)* bawarka z mlekiem (7)* herbata
II ŚNIADANIE:

owoc
OBIAD:
zupa z fasolką szparagową (1,7,9)*, filet z ryby, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej(1,3,4,7)*, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:
deserek leśny mech (1,3,7)*

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB
NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów do rozporządzenia 1169/2011
 
 
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH -
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
 
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne. 

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.