Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 31.03.2025r. do 04.04.2025r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE

Chleb z masłem extra, twarożek, ogórek, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, serek, ogórek, herbata, cukier)
I DANIE:
Zupa pomidorowa z makaronem
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, pietruszka, por, seler, makaron, przecier pomidorowy, śmietana 24%, przyprawy)
II DANIE:
Zapiekanka z warzyw, ziemniaków, kurczaka, kompot
wiśniowy
( składniki: warzywa, ziemniaki, kurczak, przyprawy, olej, śmietana 24%
)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
(składniki: mleko, budyń, ciastka, owoc)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Kluski lane na mleku, chałka z masłem, dżemem, herbata, owoc
(składniki: mleko, chałka, masło prawdziwe, jajko, mąka, dżem, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa fasolowa z ziemniakami
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, fasolka, zioła, śmietana, przyprawy)

II DANIE:
Pyzy z mięsem i okrasą, kompot owocowy
(składniki: mąka pszenna i ziemniaczana, jajka, łopatka, słonina, cukier)

PODWIECZOREK:
Rogaliki, herbata, owoc
składniki: (rogaliki, herbata, owoc)

Środa
ŚNIADANIE:
Bułka z masłem extra, kiełbasa szynkowa, sałata, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: bułka, mleko, masło, kiełbasa, sałata, herbata, miód prawdziwy, cytryna)

I DANIE:  
Zupa ogórkowa
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, przyprawy, śmietana, ogórki, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kluski leniwe, owoc, kompot malinowy
(składniki: mąka, jajko, mleko, ser biały, cukier, maliny)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata
(składniki: bułka, masło, kiełbasa, pomidor, herbata, cukier)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka z masłem extra, pasta z jajek ze szczypiorkiem, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (bułka, mleko, masło, jajko, herbata, , miód, cytryna, owoc)

I DANIE:
Żurek z jajkiem
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, jajko, śmietana, barszcz, przyprawy)

II DANIE:
Schab duszony w sosie własnym, ziemniaki, sur. z buraczków z cebulką, kompot jabłkowy
składniki: (mąka, schab, ziemniaki, buraczki, cebula, olej, cukier, jabłko)

PODWIECZOREK:
Jogurt Fantazja, słomka ptysiowa
składniki: (jogurt, słomka)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Chleb dyniowy z masłem extra, pasta z suszonych pomidorów, kawa z mlekiem, herbata, owoc)
składniki: (kawa, pieczywo, masło, serek, pomidor suszony, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa wielowarzywna z ziemniakami
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, przyprawy)

II DANIE:
Filet z ryby, ziemniaki, sur., z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy
składniki: (dorsz, jajko, mąka pszenna, ziemniaki, olej, kapusta, przyprawy, truskawki, cukier)

PODWIECZOREK:
Ciasto drożdżowe z owocami (wypiek własny), herbata owocowa
składniki: (jajko, mąka, drożdże, cukier, herbata, owoc)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE