KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 
JADŁOSPIS NA TYDZIEŃ
od 30.11.2020r. do 04.12.2020r.
 

 

 
Poniedziałek
 
ŚNIADANIE:
bułka kajzerka z masłem extra (1,7)*, pasztetem, pomidorem, kawa inka z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
 
II ŚNIADANIE:
owoc
 
OBIAD:
rosół z makaronem (1,3,7,9)*, mięso z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, kompot malinowy
 
PODWIECZOREK: 

racuchy z jabłkiem (1,3,7)*, kakao z mlekiem (7)*, owoc

 

Wtorek
 
ŚNIADANIE:
chleb jasny z masłem extra (1,7), kiełbasą krakowską, papryką św., bawarka z mlekiem (7), herbata z cytryną 
 
II ŚNIADANIE:
owoc
 
OBIAD:
zalewajka (1,3,9), wątróbka z cebulką, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot truskawkowy
 
  PODWIECZOREK:
bułka angielka z masłem extra (1,7)*, pieczenią firmową, sałatą, herbata.
 
 
Środa
 
ŚNIADANIE:
chałka drożdżowa z masłem extra (1,7)*, serkiem danio, płatki owsiane z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
 
II ŚNIADANIE:
owoc
 
OBIAD:  

zupa warzywna (1,9)*, pierogi z mięsa i kapusty (1,3,7),  kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK:

paluch drożdżowy, herbata owocowa

 

Czwartek
 
ŚNIADANIE:
bułka kajzerka z masłem extra (1,7)*, pastą jajeczną, szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
 
II ŚNIADANIE:

owoc

 

OBIAD:
zupa krem z dyni z grzankami (1,9)*, kotlet mielony (3)*, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasm., kompot jabłkowy
 
PODWIECZOREK:
jogurt naturalny z musem owocowym (7)*, herbatniki zwykłe (1,3)*
 
Piątek
 
ŚNIADANIE:
chleb razowy (1)* z masłem extra (1,7)*, twarożkiem "Mój ulubiony" (7)*, ogórkiem św., rzodkiewką, bawarka z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
 
II ŚNIADANIE:
owoc
 
OBIAD:
zacierki na rosole (3,7,9)*, ryba po grecku (3,4)*, ziemniaki z koperkiem, kompot wiśniowy
 
PODWIECZOREK
kisiel, ciastka kruche, owoc
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB
NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów do rozporządzenia 1169/2011
 
 
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH -
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
 
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
 
            * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.