Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 13.06.2022 do 17.06.2022

 

Poniedziałek
ŚNIADANIE:

bułka kajzerka z masłem extra (1,7)*,polędwicą, pomidor , kawa inka z mlekiem (7)*, herbata

II ŚNIADANIE:
owoc 
OBIAD:
rosół z makaronem (1,9)*, podudzie (1,3,7)* ziemniaki z koperkiem, marchewka mini, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: 

racuchy z jabłkiem, kakao puchatek (3,7)*

Wtorek

chleb jasny z masłem extra (1,7)*, twarożkiem, szczypiorkiem, bawarka z mlekiem (7)*, herbata

II ŚNIADANIE:
owoc 

OBIAD:
zalewajka (7,9)*, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną (1,3,7)*, kompot owocowy

PODWIECZOREK:

budyń, ciasteczka, owoc (1,3,7)*

Środa
ŚNIADANIE:
bułka z masłem extra (1,7)*,kiełbasą szynkową, papryka św., kawa inka z mlekiem, herbata

II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:  

krem shrek z groszkiem ptysiowym(1,9)*, kotlet schabowy (1)*, gulasz, makaron kokardki, ogórek konserwowy, kompot truskawkowy

PODWIECZOREK:

rolada z galaretką, herbata (1,3)*

Czwartek
ŚNIADANIE:
-
II ŚNIADANIE:


OBIAD:
-

PODWIECZOREK:
-
 
Piątek 
ŚNIADANIE:
chleb dyniowy z masłem extra (1,7)*, pasztetem (3)*, ogórkiem, bawarka z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
II ŚNIADANIE:
owoc
 OBIAD:
zupa pomidorowa z ryżem (7,9)*, kotlet z jajek (1,3,7)*, ziemniaki z koperkiem, sur. z kapusty, kompot jabłkowy
PODWIECZOREK:
wafelek (1,3,7)*, soczek
 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB
NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów do rozporządzenia 1169/2011
 
 
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH -
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
 
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne. 

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.