Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 08.09.2025r. do 12.09.2025r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE

Bułka kajzerka masłem extra, szynka, papryka św., kawa Inka z mlekiem, herbata, mandarynka
(składniki: bułka, mleko, masło prawdziwe, szynka, papryka, herbata, cytryna, cukier)
I DANIE:
Rosół z makaronem
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, seler, przyprawy)
II DANIE:
Podudzie pieczone, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
 truskawkowy
(składniki:
podudzie, ziemniaki, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy, truskawka)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
(składniki: mleko, ciastka, banan, cukier)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Hot-dog, bawarka z mlekiem, herbata
(składniki: mleko, bułka, parówka, herbata, cukier, cytryna)

I DANIE:
Zupa koperkowa
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, koper, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy
składniki: (mięso od szynki, jajka, olej rzepakowy, zioła, ziemniaki, jajko, bułka tarta, ogórek)

PODWIECZOREK:
Chałka z masłem extra, dżemem, kakao z mlekiem
składniki: (chałka, mleko, masło, dżem, cukier, owoc)

Środa
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem extra, jajecznica, kawa inka z mlekiem, herbata, gruszka
składniki: chleb, mleko, masło, jajko, herbata, owoc)

I DANIE:  
Zupa z fasolką szparagową

składniki: (wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, seler, przyprawy, zioła, fasolka)

II DANIE:
Kluski śląskie, karkówka w sosie, sur. z kapusty czerwonej, kompot śliwkowy
składniki: (karkówka, mąka, jajka, olej, kapusta, marchewka, śliwka, cukier)

PODWIECZOREK:
Jogurt fantazja, biszkopty
składniki: (jogurt ciastka)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Chleb orkiszowy z masłem extra, pasta z tuńczyka, bawarka z mlekiem, herbata
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, tuńczyk, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa grochowa
składniki:( wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, groch, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy
składniki: (mąka, jajko, twaróg, śliwki, truskawka, cukier)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata
składniki: (bułka, masło, kiełbasa, pomidor, herbata, cytryna, miód)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Bułka kukurydziana z masłem extra, pieczeń, ogórek św., kawa inka z mlekiem, herbata
składniki: (mleko, bułka, masło prawdziwe, pieczeń, ogórek, herbata, cukier, cytryna)

I DANIE:
Zupa jarzynowa
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

II DANIE:
Spaghetti po bolońsku, kompot owocowy
składniki: (makaron, mąka, przecier pomidorowy, olej, mięso wieprzowe, cebula,cukier)

PODWIECZOREK:
Rogalik drożdżowy, owoc, herbata
składniki: (rogalik, owoc, herbata, cytryna, miód)

0

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE