Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 02.12.2024r. do 06.12.2024r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE:
Chałka z masłem extra, serek danio, kakao z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chałka, mleko, masło prawdziwe, serek danio, herbata, cytryna, cukier)

I DANIE:
Rosół z makaronem
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, seler, makaron Czaniec, przyprawy)

II DANIE:
Zapiekanka z warzyw, ziemniaków, kurczaka, kompot wiśniowy
(składniki: warzywa, ziemniaki, kurczak, przyprawy, olej, śmietana 24%)

PODWIECZOREK:
Ryż z musem jabłkowym
(składniki: ryż, mleko, jabłko)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem extra, jajecznica, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, jajka, masło prawdziwe, herbata, owoc)

I DANIE:
Zupa jarzynowa z ziemniakami
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kopytka, gulasz mięsny, kapusta zasm., kompot owocowy
(składniki: mąka pszenna, jajka, kapusta biała, łopatka, cukier)

PODWIECZOREK:
Galaretka z owocami, rurka
(składniki: galaretka, winogron, banan, rurka)

Środa
ŚNIADANIE:
Chleb dyniowy z masłem extra, makrela, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb razowy, mleko, masło prawdziwe, serek, pomidor, herbata, miód prawdziwy, cytryna)

I DANIE:  
Zupa z fasolką szparagową
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, pietruszka, seler, fasolka, ziemniaki, przyprawy )

II DANIE:
Spaghetti po bolońsku, kompot truskawkowy
(składniki: mąka pszenna, makaron, przecier pomidorowy, olej, mięso wieprzowe, cukier)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
(składniki: mleko, budyń, ciastka, cukier)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka kajzerka z masłem extra, parówka, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (bułka, mleko, masło, parówka, herbata, cytryna, cukier)

I DANIE:
Zupa ogórkowa z ziemniakami
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 24%, ziemniaki, ogórki, zioła, przyprawy)

II DANIE:
Naleśniki z serem/dżemem, owoc, kompot malinowy
składniki: (mąka, jajko, mleko, ser biały, dżem, cukier, maliny)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, pasztet, rzodkiewka, herbata
składniki: (bułka, masło, pasztet, rzodkiewka, herbata, cytryna)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Bułka z masłem extra, kiełbasa szynkowa, sałata, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (chleb, mleko, masło prawdziwe, kiełbasa, sałata, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa pomidorowa z ryżem
składniki: (wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, por, seler, ryż, śmietana, przecier pomidorowy)

II DANIE:
Kotlet z polędwicy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
składniki: (polędwiczki, ziemniaki, kapusta pekińska, olej przyprawy, marchewka, seler, cukier)

PODWIECZOREK:
Ciasto marchewkowe, herbata owocowa
składniki: (marchew, jajko, mąka, herbata)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE