Jadłospis

Tydzień od 10.11.2025r. do 14.11.2025r.
Poniedziałek
ŚNIADANIE
Chleb pszenny z masłem extra, pasztet, papryka, kawa Inka z mlekiem, herbata, gruszka
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, pasztet, papryka, herbata, cytryna, cukier)
I DANIE:
Zacierki na rosole
(składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy)
II DANIE:
Kotlet z jajek, ziemniaki, marchewka mini, kompot śliwkowy
(składniki: jajko, bułka tarta, marchewka, ziemniaki, olej rzepakowy, śliwka)
PODWIECZOREK:
Sok, paluszki
(składniki: sok, paluszki)
Wtorek
ŚNIADANIE:
Kanapka według przedszkolaka, kawa Inka z mlekiem, herbata, banan
(składniki: mleko, bułka, masło prawdziwe, ser, wędlina,warzywa, cukier, herbata)
I DANIE:
Zupa krupnik
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, zioła, ziemniaki, przyprawy)
II DANIE:
Kotlet z polędwicy, ziemniaki, sur. z buraczków, kompot owocowy
składniki: (ziemniaki, polędwiczki, przyprawy, olej rzepakowy, zioła, jajko, buraki, mąka pszenna)
PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
składniki: (mleko, budyń, ciastka, cukier)
Środa
ŚNIADANIE:
Bułka kukurydziana z masłem extra, ser żółty, sałata, kawa z mlekiem, herbata, mandarynka
składniki: (bułka, mleko, masło, ser, sałata, herbata, owoc)
I DANIE:
Zupa zimowa
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, przyprawy, seler, śmietana)
II DANIE:
Kopytka, gulasz, kapusta zas., kompot truskawkowy
składniki: mięso od szynki, słonina, jajka, cebula, marchewka, kapusta, por, ziemniaki, olej, przyprawy, truskawki, cukier)
PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
składniki: (mleko, budyń, ciastka, cukier)
ŚNIADANIE:
Bułka kajzerka z masłem extra, parówka, bawarka z mlekiem, herbata, jabłko
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, parówka, herbata, cukier)
I DANIE:
Zupa krupnik
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy)
II DANIE:
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy
składniki: (filet, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, śmietana, ogórek, cebula, cukier)
PODWIECZOREK:
Galaretka z owocami, herbatniki
składniki: (galaretka, owoce, herbatniki)
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, szynka, papryka, jajko, sałata, kabanos, herbata, cytryna, banan)
I DANIE:
Barszcz czerwony z ziemniakami i okrasą
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, buraki, śmietana, słonina, zioła, przyprawy)
II DANIE:
Filet z ryby, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot wiśniowy
składniki: (dorsz, jajko, bułka tarta, fasolka, ziemniaki, olej, wiśnia, cukier)
PODWIECZOREK:
Paluch drożdżowy, herbata
składniki: paluch, herbata)
SMACZNEGO! :)
