KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 
JADŁOSPIS NA TYDZIEŃ
od 10.05.2021r. do 14.05.2021r.
 

 

 
Poniedziałek
 
ŚNIADANIE:
bułka kajzerka z masłem extra (1,7)*, serem żółtym, pomidorem bawarka z mlekiem (7)*, herbata
II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:
rosół z makaronem (1,7,9)*, udko, ziemniaki, marchewka, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK: 

kisiel, ciasteczka  (1,3,7)*, owoc

Wtorek
 

ŚNIADANIE:

chleb jasny z masłem extra (1,7)*, kiełbasą szynkową, sałata, kawa inka z mlekiem (7)*, herbata

II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:
zupa ziemniaczanka (1,3,9)*, gulasz, kopytka, kapusta zasmażana,  kompot truskawkowy
PODWIECZOREK:
rogalik drożdżowy, herbata, owoc (1,7)*
 
Środa
 
ŚNIADANIE:
pieczywo mieszane z masłem extra (1,7)*, z pastą z jajek ze szczypiorkiem, bawarka z mlekiem  (7)*
II ŚNIADANIE:
owoc
OBIAD:  

zupa wiosenna (1,8,9)*, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria (1,7)*, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:

kasza manna z sokiem, owoc (1,7)*

 

Czwartek
 
ŚNIADANIE:
bułka papieska z masłem extra (1,7)*, polędwicą, papryką, kawa inka z mlekiem, (7)*, herbata z cytryną 
II ŚNIADANIE:

owoc

OBIAD:
barszcz czerwony z ziemniakami (7,9)*, makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem (1,3,7)*.  kompot jabłkowy
PODWIECZOREK:
chałka z masłem extra (1,7)* , serkiem Danio, kakao (7)*, herbata
 
Piątek
 
ŚNIADANIE:
 chleb dyniowy z masłem extra (1,7)*, pasztetem z indyka, św. ogórkiem, bawarka z mlekiem (7)*, herbata z cytryną
II ŚNIADANIE:
 owoc
 OBIAD:

pomidorowa z ryżem (1,3,9)*, paluszki z fileta, ziemniaki (1,3,4,7)*, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

PODWIECZOREK:
galaretka z owocami i bitą śmietaną, rurka pusta (1,7)*
 
 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB
NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów do rozporządzenia 1169/2011
 
 
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH -
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
 
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
 
            * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.