Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 10.11.2025r. do 14.11.2025r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE

Chleb pszenny z  masłem extra, pasztet, papryka, kawa Inka z mlekiem, herbata, gruszka
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, pasztet, papryka, herbata, cytryna, cukier)
I DANIE:
Zacierki na rosole
(składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy)
II DANIE:
Kotlet z jajek, ziemniaki, marchewka mini, kompot
 śliwkowy
(składniki: 
jajko, bułka tarta, marchewka, ziemniaki, olej rzepakowy, śliwka)

PODWIECZOREK:
Sok, paluszki
(składniki: sok, paluszki)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Kanapka według przedszkolaka, kawa Inka z mlekiem, herbata, banan
(składniki: mleko, bułka, masło prawdziwe, ser, wędlina,warzywa, cukier, herbata)

I DANIE:
Zupa krupnik
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, zioła, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kotlet z polędwicy, ziemniaki, sur. z buraczków, kompot owocowy
składniki: (ziemniaki, polędwiczki, przyprawy, olej rzepakowy, zioła, jajko, buraki, mąka pszenna)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
składniki: (mleko, budyń, ciastka, cukier)

Środa
ŚNIADANIE:
Bułka kukurydziana z masłem extra, ser żółty, sałata, kawa z mlekiem, herbata, mandarynka
składniki: (bułka, mleko, masło, ser, sałata, herbata, owoc)

I DANIE:  
Zupa zimowa

składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, przyprawy, seler, śmietana)

II DANIE:
Kopytka, gulasz, kapusta zas., kompot truskawkowy
składniki: mięso od szynki, słonina, jajka, cebula, marchewka, kapusta, por, ziemniaki, olej, przyprawy, truskawki, cukier)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
składniki: (mleko, budyń, ciastka, cukier)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka kajzerka z masłem extra, parówka, bawarka z mlekiem, herbata, jabłko
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, parówka, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa krupnik
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy
składniki: (filet, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, śmietana, ogórek, cebula, cukier)

PODWIECZOREK:
Galaretka z owocami, herbatniki
składniki: (galaretka, owoce, herbatniki)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Kanapka wg przedszkolaka, herbata
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, szynka, papryka, jajko, sałata, kabanos, herbata, cytryna, banan)

I DANIE:
Barszcz czerwony z ziemniakami i okrasą
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, buraki, śmietana, słonina, zioła, przyprawy)

II DANIE:
Filet z ryby, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot wiśniowy
składniki: (dorsz, jajko, bułka tarta, fasolka, ziemniaki, olej, wiśnia, cukier)

PODWIECZOREK:
Paluch drożdżowy, herbata
składniki: paluch, herbata)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE