Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 20.01.2025r. do 24.01.2025r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE

Chleb z masłem extra, kiełbasa szynkowa, papryka, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, kiełbasa, papryka, herbata, owoc)
I DANIE:
Zupa burakowa z ziemniakami
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, śmietana 24%, marchew, pietruszka, seler, buraki, przyprawy)
II DANIE:
Pulpet w sosie musztardowym, kasza gryczana, ogórek, kompot
jabłkowy
( składniki:
łopatka, jajko, musztarda, mąka, kasza, ogórek, cebula, cukier, jabłko)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
(składniki: mleko, budyń, ciastka, cukier)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Chałka z masłem extra, dżemem, płatki z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: mleko, masło prawdziwe, dżem, herbata, cukier owoc)

I DANIE:
Zacierki na rosole
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, makaron, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, zioła)

II DANIE:
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. z marchwi i brzoskwiń, kompot owocowy
(składniki: filet, olej rzepakowy, zioła, ziemniaki, marchewka, brzoskwinia, jajko, bułka tarta)

PODWIECZOREK:
Jogurt z musem bananowym, ciastka kruche
(składniki: jogurt, mleko, banan, ciastka) 

Środa
ŚNIADANIE:
Bułka z masłem extra, parówka, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, parówka, herbata, cukier, cytryna)

I DANIE:  
Zupa brokułowa
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, pietruszka, por, seler, brokuł, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kopytka, gulasz mięsny, kapusta zasm.,  kompot truskawkowy
(składniki: mąka pszenna, jajko, kapusta biała, marchewka, łopatka, cukier)

PODWIECZOREK:
Galaretka z owocami, rurka
(składniki: galaretka, winogrono, banan, rurka)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Kanapka wg przedszkolaka, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (chleb, mleko, masło, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek, sałata, herbata, cukier, banan)

I DANIE:
Żurek
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, barszcz, śmietana 24%, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Fasolka po bretońsku, chleb, kompot malinowy
składniki: (fasolka, przecier pomidorowy, kiełbasa, chleb, cukier, maliny)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, almette, pomidor
składniki: (bułka, masło, serek, pomidor, herbata)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Chleb dyniowy z masłem extra, makrela, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (chleb, mleko, masło prawdziwe, makrela, ogórek, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa ogórkowa z ziemniakami
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, cebula, ogórki, przyprawy, śmietana 24%)

II DANIE:
Naleśniki z serem/dżemem, kompot śliwkowy
składniki: (jajko, mąka, mleko, ser, dżem, śliwki, cukier)

PODWIECZOREK:
Ciasto marchewkowe, herbata owocowa
składniki: (marchew, jajko, mąka,herbata, cukier)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE