Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 17.06.2024r. do 21.06.2024r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE:
Bułka kajzerka z masłem extra, jajecznica, kawa Inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: bułka, mleko, masło prawdziwe, jajko, herbata, cytryna, cukier)

I DANIE:
Zupa z soczewicą
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, soczewica, przyprawy)

II DANIE:
Kurczak słodko-kwaśny, ryż, kompot owocowy
(składniki: kurczak, cebula, olej rzepakowy, zioła, ziemniaki, marchew, groszek, ananas, kukurydza, ryż, mąka)

PODWIECZOREK:
Racuchy z jabłkiem, kakao z mlekiem
(składniki: mleko, kefir, jajka, mąka pszenna, jabłko, olej, cukier)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Chleb pszenny z masłem extra, pasta z suszonych pomidorów, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: pieczywo białe, mleko, masło, pomidory, serek, herbata, cukier)

I DANIE:
Botwinka z ziemniakami
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, botwinka, śmietana 24%, przyprawy, zioła, ziemniaki)

II DANIE:
Kotlet z polędwicy, ziemniaki, sałata, kompot jabłkowy
(składniki: polędwiczki, jajko, bułka tarta, przyprawy, mąka pszenna, olej, sałata, śmietana 24%, jabłka)

PODWIECZOREK:
Kisiel, biszkopty, pomarańcz
(składniki:  kisiel, cukier, biszkopty, pomarańcz)

Środa
ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem extra, danio, herbata, owoc
(składniki: mleko, chałka, masło, danio, płatki, herbata, cytryna, cukier, banan)

I DANIE:  
Zupa pomidorowa z makaronem
(składniki: wywar z mięsa drobiowego, seler, śmietana 24%, pietruszka, marchewka, por, seler, przyprawy, makaron, przecier)

II DANIE:
Kopytka, gulasz, kapusta młoda, kompot wieloowocowy
(składniki: mięso wieprzowe, jajko, przyprawy, mąka pszenna, olej rzepakowy, kapusta, śmietana 24%, owoce)

PODWIECZOREK:
Galaretka z owocami, rurka
(składniki: galaretka, rurka, owoce)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka kukurydziana z masłem extra, kiełbasa szynkowa, pomidor, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (bułka, mleko, masło prawdziwe, wędlina, pomidor, herbata, miód prawdziwy)
I DANIE:
Zupa szczawiowa
składniki: (wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, seler, szczaw, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

II DANIE:
Naleśniki z serem/dżemem, owoc, kompot malinowy
składniki: (jajko, mąka, ser biały, śmietana 24%, jabłko, malina, dżem, cukier)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, pasztet, rzodkiewka, herbata
składniki: ( bułka, masło, pasztet, rzodkiewka, herbata, cukier)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Chleb dyniowy z masłem extra, szynka, papryka, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: mleko, chleb, masło prawdziwe, szynka, papryka, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa ogórkowa
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, ziemniaki, przyprawy, zioła, śmietana)

II DANIE:

Kotlet z jajek, ziemniaki, sałatka wiosenna, kompot truskawkowy
(składniki: jajko, przyprawy, olej rzepakowy, bułka tarta, sałata, pomidor, ogórek świeży, cebula)

PODWIECZOREK:
Makaron z musem truskawkowym
(składniki: makaron, truskawki)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE