Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 21.10. 2024r. do 25.10.2024r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE:
Chleb pszenny z masłem extra, jajecznica, kawa Inka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, jajka, herbata, cytryna, cukier)

I DANIE:
Rosół z makaronem
(składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, por, makaron Czaniec, przyprawy, zioła)

II DANIE:
Udko, ziemniaki, marchewka mini, kompot wieloowocowy
(składniki: udko, ziemniaki, przyprawy, marchewka, masło, mąka pszenna)

PODWIECZOREK:
Racuchy z jabłkiem, kakao z mlekiem
(składniki: , mleko, kefir, jajka, mąka pszenna, jabłko, olej)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Bułka kajzerka z masłem extra, rolada, pomidor, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: bułka, mleko, masło prawdziwe, rolada, pomidor, herbata, cukier, jabłko)

I DANIE:
Zupa z fasolką szparagową
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, cebula, por, seler, ziemniaki, przyprawy, fasolka, zioła, śmietana 24%)

II DANIE:
Kopytka, gulasz mięsny, kapusta zas., kompot owocowy
(składniki: łopatka, jajka, mąka pszenna, przyprawy, olej rzepakowy, kapusta biała )

PODWIECZOREK:
Kisiel, ciastka, owoc
(składniki: cukier, kisiel, ciastka)

Środa
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem extra, pasta z suszonych pomidorów, kawa z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: chleb, mleko, masło prawdziwe, suszone pomidory, serek, herbata, miód prawdziwy, owoc)

I DANIE:  
Zupa pieczarkowa z zacierkami
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, seler, śmietana 24%, fasolka, seler, śmietana 24%, pieczarki, cebula, przyprawy, zioła)

II DANIE:
Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot wiśniowy
(składniki: filet z kurczaka, jajka,bułka tarta, przyprawy, ziemniaki, ogórek, olej rzepakowy, śmietana ,wiśnia, cukier)

PODWIECZOREK:
Chałka z masłem extra, danio, kakao z mlekiem
(składniki:chałka, masło, danio, mleko, kakao)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka pszenna z masłem extra, twarożek wiejski, ogórek św. rzodkiewka, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc
składniki: (bułka, mleko, twarożek, ogórek, rzodkiewka ,herbata, cytryna, cukier, owoc)

I DANIE:
Zupa jarzynowa z ziemniakami
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 34%, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Spaghetti po bolońsku, kompot truskawkowy
składniki: (makaron, mąka pszenna, przecier pomidorowy, olej, mięso wieprzowe, cebula, ziemniaki, truskawki, cukier)

PODWIECZOREK:
Kanapka według przedszkolaka, herbata, owoc
składniki: (pieczywo, wędlina, warzywa, herbata, cukier)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane masłem extra, serek Almette, ogonówka, sałata, bawarka z mlekiem, herbata, owoc
(składniki: mleko, pieczywo mieszane, masło prawdziwe, ogonówka, sałata, herbata, cukier)

I DANIE:
Żurek z jajkiem
(składniki: wywar z mięsa wieprzowego, jajko, śmietana, barszcz, przyprawy)

II DANIE:
Ryba po grecku, ziemniaki, kompot śliwkowy
(składniki: dorsz, jajka, mąka pszenna, olej, cebula, marchew. pietruszka, seler, ziemniaki, śliwki, cukier)

PODWIECZOREK:
Makaron z musem truskawkowym
(składniki: makaron, truskawki, miód)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE