Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

dziewczynka kucharka

 

Tydzień od 06.10.2025r. do 10.10.2025r.

Poniedziałek
ŚNIADANIE

Bułka kajzerka z  masłem extra, rolada, papryka, kawa Inka z mlekiem, herbata, gruszka
(składniki: bułka, mleko, masło prawdziwe, szynka, papryka, herbata, cytryna, cukier)
I DANIE:
Zupa wielowarzywna
(składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, por, śmietana, przyprawy)
II DANIE:
Makaron z kurczakiem i szpinakiem, kompot
 wieloowocowy
(składniki: 
kurczak, makaron świderki, szpinak, olej rzepakowy, zioła, mieszanka wieloowocowa)

PODWIECZOREK:
Jogurt z musem owocowym, chrupki
(składniki: jogurt, owoce, chrupki)

Wtorek
ŚNIADANIE:
Kanapka według przedszkolaka, kawa Inka z mlekiem, herbata, banan
(składniki: mleko, bułka, masło prawdziwe, ser, wędlina,warzywa, cukier, herbata)

I DANIE:
Zupa krupnik
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, zioła, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Kotlet z polędwicy, ziemniaki, sur. z buraczków, kompot owocowy
składniki: (ziemniaki, polędwiczki, przyprawy, olej rzepakowy, zioła, jajko, buraki, mąka pszenna)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy, ciastka, owoc
składniki: (mleko, budyń, ciastka, cukier)

Środa
ŚNIADANIE:
Chałka z masłem extra, dżemem, kakao z mlekiem, herbata, śliwka
składniki: (chleb, mleko, masło, dżem, herbata, owoc)

I DANIE:  
Zupa pomidorowa z makaronem

składniki: (wywar z mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, por, makaron, przyprawy, seler, śmietana)

II DANIE:
Filet z ryby, sur. z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot wiśniowy
składniki: (dorsz, jajko, bułka tarta, marchewka, kapusta, por, ziemniaki, olej, przyprawy, wiśnia, cukier)

PODWIECZOREK:
Bułka angielka z masłem extra, pasztet, pomidor, herbata
składniki: (bułka, masło, pasztet, pomidor, herbata, cukier, miód)

Czwartek
ŚNIADANIE:

Bułka pszenna z masłem extra, parówka, kawa inka z mlekiem, herbata, gruszka
składniki: (mleko, pieczywo, masło prawdziwe, parówka, herbata, cukier)

I DANIE:
Zupa kalafiorowa
składniki:( wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

II DANIE:
Spaghetti po bolońsku, kompot owocowy
składniki: (makaron, mąka pszenna, olej rzepakowy, przecier pomidorowy, cebula, cukier)

PODWIECZOREK:
Gofry z bitą śmietaną, kompot owocowy
składniki: (mąka, jajko, śmietana, herbata)

Piątek 
 ŚNIADANIE:
Chleb dyniowy z masłem extra, szynka, papryka, bawarka z mlekiem, herbata
składniki: (mleko, pieczywo razowe, masło prawdziwe, szynka, papryka, herbata, cytryna)

I DANIE:
Zupa grochowa
składniki: (wywar z mięsa wieprzowego, marchewka, pietruszka, por, groch, zioła, cebula, przyprawy)

II DANIE:
Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot śliwkowy
składniki: (mąka, jajko, twaróg, cukier, truskawki, śliwki)

PODWIECZOREK:
Rogaliki drożdżowe, owoc, herbata
składniki: rogaliki, owoc, herbata)

 

SMACZNEGO! :)

 
 
DOPUSZCZA SIĘ ZMIANY W PLANOWANYM JADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORGANIZACYJNYCH LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA
 
*SKŁADNIKI ALERGENOWE