KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ogłoszenia

!!Drodzy Rodzice!!
 
Informujemy, że w najbliższym czasie odbędą się zebrania organizacyjne z Rodzicami według ustalonego harmonogramu.
Prosimy zabrać ze sobą maseczki oraz długopisy.
Obecność jednego z Rodziców jest obowiązkowa ze względu na konieczność podpisania niezbędnych dokumentów oraz zapoznania się z nimi, by dziecko mogło uczęszczać do przedszkola.
Grupa I- "Krasnale"- czwartek (27.08) g.16.00
Grupa II- "Pszczółki"- piątek (28.08) g.16.00
Grupa III- "Misie"- piątek (28.08) g.17.00
Grupa IV- "Kocurki"- czwartek (27.08) g. 17.00
 
!!Drodzy Rodzice!!

Oto najnowsze wytyczne przeciwepidemiczne Głównego Inspektora Sanitarnego z dnia 25 sierpnia 2020r. Bardzo prosimy o zapoznanie się z nimi:

WYTYCZNE GIS 25.08.2020R.


Drodzy Rodzice

Mimo ustalonego na 6 maja 2020r. kolejnego etapu znoszenia ograniczeń związanych z COVID- 19 chcę Państwa poinformować, że Przedszkole Nr 5 w Opocznie zostaje zamknięte na mocy decyzji Burmistrza Opoczna.
Termin otwarcia oraz szczegółowe informacje będę przekazywać na bieżąco.
Życzę naszym kochanym przedszkolakom i Rodzicom dużo zdrowia i wytrwałości w tym trudnym dla nas czasie.
Dyrektor Przedszkola
Aneta Zięba

 
Drodzy Rodzice

W związku z decyzją Ministra Edukacji Narodowej  zawieszenie zajęć dydaktycznych w placówkach oświatowych zostaje przedłużone do dnia 24 maja. Wobec tego w dalszym ciągu będzie kontynuowane nauczanie zdalne dla naszych podopiecznych.
Zachęcamy do przeglądania strony internetowej przedszkola oraz profilu na Facebooku.
Z poważaniem
Aneta Zięba

 

!!! DRODZY RODZICE !!!

Zgodnie z komunikatem Ministra Edukacji Narodowej zawieszenie działalności wychowawczej, dydaktycznej i opiekuńczej placówek oświatowych zostaje przedłużone do dnia 26 kwietnia 2020r. W związku z tym zachęcamy Państwa oraz naszych przedszkolaków z dalszego korzystania z nauczania zdalnego i propozycji zajęć znajdujących się na naszej stronie przedszkolnej oraz na Facebooku.

Pragniemy serdecznie Wam podziękować za dotychczasową pomoc i współpracę. Czekamy na zdjęcia oraz filmy z naszymi kochanymi przedszkolakami! 

Pozdrawiamy serdecznie!

 

!! Drodzy Rodzice !!

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 20 marca 2020 roku w sprawie szczególnych rozwiązań w okresie ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 Dyrektor Przedszkola Nr 5
w Opocznie informuje, że ogranicza się funkcjonowanie Przedszkola Nr 5 w Opocznie poprzez zawieszenie działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej do 10 kwietnia 2020 roku.

Zgodnie z zapisami rozporządzenia od 25 marca 2020r. nauka będzie odbywać się z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość. Od 25 marca 2020r. Treści podstawy programowej wychowania przedszkolnego będą realizowana zdalnie.

Prosimy i zachęcamy rodziców do korzystania z materiałów umieszczanych dla wszystkich grup wiekowych w zakładce ZDALNE NAUCZANIE na stronie przedszkola www.p5opoczno.wikom.pl
W razie pytań lub wątpliwości proszę kontaktować się z wychowawcami grup.

       Kochani, życzę Wam wszystkich przede wszystkim dużo zdrówka, zostańcie w domu, dbajcie
o siebie i najbliższych abyśmy mogli jak najszybciej spotkać się z naszymi kochanymi przedszkolakami  w naszym Przedszkolu Nr 5 w Opocznie. Tęsknimy za Wami bardzo ♥♥♥
Uważajcie na siebie i do zobaczenia! ♥♥♥

Pozdrawiam serdecznie
Aneta Zięba
Dyrektor Przedszkola Nr 5 w Opocznie

 

 

KOCHANI RODZICE!!!!

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Opocznie prosi o natychmiastową reakcję. W związku z zawieszeniem zajęć upomina, iż dzieci i młodzież powinny przebywać w domu. Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Opocznie zwraca uwagę na to, że dzieci i młodzież mogą przenosić wirusa bezobjawowo lub z niewielkimi objawami nieżytowymi układu oddechowego, a stanowią zagrożenie przenoszenia wirusa na innych. Prosimy zatem o zachowanie szczególnej ostrożności, unikanie wspólnych spotkań, unikanie miejsc, gdzie są duże skupiska ludzi. Jest to trudny czas, w którym wszyscy powinniśmy wziąć za siebie zbiorową odpowiedzialność. Zachęcamy, aby czas spędzony w domu, wykorzystać na wszelkie możliwe sposoby. My ze swej strony dołożymy wszelkich starań, aby każdego dnia na naszej stronie internetowej znalazły się ciekawe i wartościowe pomysły na spędzenie czasu z dziećmi. Życzymy dużo zdrówka i serdecznie pozdrawiamy!!!

Bawcie się dobrze i przysyłajcie nam relacje w tych zabaw:)

Dziękujemy!