KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nauczanie zdalne

!!Drodzy Rodzice!!

Oto najnowsza aktualizacja wytycznych przeciwepidemicznych Głównego Inspektora Sanitarnego z dnia 19 listopada 2020r. Bardzo prosimy o zapoznanie się z nimi:

Wytyczne - 5 aktualizacja

WYTYCZNE GIS 25.08.2020R.

 

Drodzy Rodzice

Mimo ustalonego na 6 maja 2020r. kolejnego etapu znoszenia ograniczeń związanych z COVID- 19 chcę Państwa poinformować, że Przedszkole Nr 5 w Opocznie zostaje zamknięte na mocy decyzji Burmistrza Opoczna.
Termin otwarcia oraz szczegółowe informacje będę przekazywać na bieżąco.
Życzę naszym kochanym przedszkolakom i Rodzicom dużo zdrowia i wytrwałości w tym trudnym dla nas czasie.
Dyrektor Przedszkola
Aneta Zięba

 

 Drodzy Rodzice

W związku z decyzją Ministra Edukacji Narodowej  zawieszenie zajęć dydaktycznych w placówkach oświatowych zostaje przedłużone do dnia 24 maja. Wobec tego w dalszym ciągu będzie kontynuowane nauczanie zdalne dla naszych podopiecznych.
Zachęcamy do przeglądania strony internetowej przedszkola oraz profilu na Facebooku.
Z poważaniem
Aneta Zięba

 

 !!! DRODZY RODZICE !!!

Zgodnie z komunikatem Ministra Edukacji Narodowej zawieszenie działalności wychowawczej, dydaktycznej i opiekuńczej placówek oświatowych zostaje przedłużone do dnia 26 kwietnia 2020r. W związku z tym zachęcamy Państwa oraz naszych przedszkolaków z dalszego korzystania z nauczania zdalnego i propozycji zajęć znajdujących się na naszej stronie przedszkolnej oraz na Facebooku.

Pragniemy serdecznie Wam podziękować za dotychczasową pomoc i współpracę. Czekamy na zdjęcia oraz filmy z naszymi kochanymi przedszkolakami! 

Pozdrawiamy serdecznie!

 

      Drodzy Rodzice!

      Chcąc mieć z Wami możliwość kontaktu, aby służyć Wam pomocą w wyjaśnianiu wszelkich wątpliwości i ewentualnych pytań, ustalamy godziny konsultacji. Konsultacje będą się odbywały od poniedziałku do czwartku w godzinach 11:00 - 12:00. Oto dokładny rozkład:

      Poniedziałek - grupa "Krasnale" , p. Małgosia Świercz - tel. przedszkolny 44 755 18 41, p. Małgosia Lis - tel. prywatny udostępniony sms-em
      Wtorek - grupa "Pszczółki", p. Jagoda Kowalska i p. Ania Kaniewska - telefony prywatne udostępnione sms-em
      Środa - grupa "Misie" - p. Alicja Amrozik - tel. prywatny udostępniony sms-em, p. Asia Ferensztajn - e-mail: joanna.f@onet.com.pl
      Czwartek - grupa "Kocurki" - p. Justyna Będkowska - tel. prywatny udostępniony sms-em, p. Asia Ferensztajn - e-mail: joanna.f@onet.com.pl

      Zapraszamy chętne osoby do kontaktu :)

Drodzy Rodzice!

  • Decyzją Ministerstwa Edukacji Narodowej przedłuża się termin zawieszenia zajęć w szkołach i przedszkolach do Wielkanocy.
    Prosimy na bieżąco śledzić informacje w mediach.

    W związku z tym utworzyłyśmy dla Państwa nową pozycję "Nauczanie zdalne". Będziemy zamieszczać w niej materiały zgodne z podstawą programową. Znajdziecie tu ciekawe propozycje ze wszystkich obszarów edukacyjnych.
  • Takie materiały znajdziecie Państwo na stronie https://www.gov.pl   (zakładka zdalne lekcje/szkoła podstawowa/oddział przedszkolny)
  • Dodatkowo Wydawnictwo MAC  na stronie https://www.mac.pl/flipbooki#wp udostępnia karty pracy w wersji elektronicznej z możliwością wydruku i bez konieczności logowania.
    Zaglądajcie do zakładek z konkretną grupą, korzystajcie z nich i "uczcie się bawiąc i bawcie się ucząc".

      Życzymy duuużo zdrówka i serdecznie pozdrawiamy!